Search

HEJ, najbolj modne obrvi!

Goste, naravne obrvi so že nekaj časa na samem vrhu lepotnih trendov. Dejstvo je, da so tanke obrvi le še preteklost. Danes se nam tiste komajda opazne črtice nad očmi zdijo precej smešne. Nekatere so si v času »norega puljenja« obrvi naredile slabo "uslugo" za celo življenje. Puliš, puliš...dokler se lasni mešički ne naveličajo in rečejo, "O.K. zmagala si". Rezultat so preveč populjene obrvi, ki se ne regenerirajo. Nad to zmago sedaj seveda ni nobena navdušena. Opusti uporabo pincete, če nisi prepričana kaj delaš, oziroma si populi samo dlačice, ki rastejo povsem izven loka obrvi. Oblikovanje obrvi je namreč postalo prava mala znanost.


Večina žensk je nezadovoljna z svojimi obrvmi – preveč populjene, različna loka, luknjice, preveč zaraščene, preveč ravne, prekratke obrvi, skodrane, neubogljive, skratka ...NI DA NI.

Preveri ali si kandidatka za najbolj top trendovske obrvi.


Srečala si jih že – v to sem prepričana. Polne, košate obrvi, počesane navzgor. Popularne so med lepotnimi strokovnjaki, make-up in brow artisti. Nekatere srečnice lahko tak efekt dosežejo že z brow gelom, ki bo fiksiral dlačice v željeno obliko.


PHOTO: Instagram


Za vse druge, pa je tu povsem neboleč in naraven postopek – LAMINACIJA OBRVI. Nič hudega, če ti mati narava ni dala gosto zapolnjenih obrvi. Obstaja namreč rešitev, da bodo obrvi vizualno bolj goste in polne. Velikokrat je problem neurejenih obrvi prav v neubogljivih dlačicah oziroma "obrvi vsaka po svoje". Pri laminaciji obrvi gre za pol(trajno) spremembo dlačic – cca. 6 tednov bodo ubogljive in sledile smeri tvoje krtačke.


Za laminacijo obrvi uporabljam linijo produktov In Lei® Brow Bomber. Zagotovo si že slišala za keratinsko vihanje trepalnic In Lei® Lash Filler. Nad "filler" trepalnicami sem navdušena in jih v primerjavi s podaljšanimi trepalnicami favoriziram.


Za produkte Brow Bomber sem tako imela visoka pričakovanja. Gre namreč za podobno zadevo, samo da se uporablja na obrveh.


Kako poteka laminacija obrvi po postopku Brow Bomber?


Z nanosom prvega losjona – Brow Lift, razbijemo obsoječe kemijske vezi v dlačici. Prvič sem zadevo preizkusila na sebi z čisto osnovnimi navodili. Po nanosu prvega losjona me je skoraj kap. Obrvi so bile tako zmehčane, da sem jih lahko počesala v vse smeri.

V sledečem koraku dlačice razporedimo in fiksiramo s pomočjo krtačke in Fixing gela. Z nanosom drugega losjona – Brow Lock, vzpostavimo nove vezi v dlačicah in utrdimo željeno obliko obrvi.


Pomembno je, da dlačice razporedimo tako, da bodo obrvi izgledale bolj polne in da prikrijemo nepravilnosti – asimetrija, luknjice, različna usmerjenost dlačic, trde in skodrane dlačice itd.. V nadaljevanju se nato še obrvi oblikujejo in barvajo. Moje obrvi so precej temne, zato jih ne barvam.


Ni še konec. Kar nekaj korakov je ampak končni rezultat je izjemen. Zadnji korak je ključen, da ostanejo dlačice zdrave in nahranjene. Brow Bomber maslo obnavlja in nahrani dlačice. Formulacija te sestavine je sestavljena tako, da se hitro vpije in globinsko  in površinsko neguje.


Laminacija obrvi izgleda čist simpl. Pa ni. Pomembno je kako dolgo produkti delujejo, kako razporedimo dlačice, kakšno barvo izberemo in kako jih oblikujemo. Karkoli od tega gre narobe, bodo obrvi potrebovale vsaj dva meseca, da se popravijo.


Naloga stilistke je, da je pri oblikovanju pozorna na celoten videz obraza in da ujame neko skladnost. Naj bodo obrvi opazne zato, ker poudarijo tvoje naravne poteze in ker so urejene in ne zato, ker so tako pretirane, da izgledaš kot Gargamel.


Laminirane obrvi niso zate, če misliš, da bodo obrvi zate zadnja briga ko boš odšla iz salona. Zakaj?

Pri laminaciji obrvi dlačice niso fiksirane v novi obliki ampak so mehkejše in zlahka vodljive. To omogoča, da počešemo dlačice s krtačko tako kot želimo. Lahko imamo en dan bolj puhaste »bushy brows« in drug dan bolj urejene in elegantne obrvi. V vsakem primeru, pa v tem postopku ohranjamo naravno obliko obrvi. Že rahla sprememba v njihovi obliki lahko bistveno spremeni celotno podobo obraza. Strankam priporočam uporabo brow gela, ki bo obrvi fiksiral v željenem položaju.

Jaz poskrbim za svoje obrvi takole:

1. Počešem obrvi v željeno obliko

2. Z brow eyeliner-jem dopolnim obrvi na mestu kjer sem si preveč populila obrvi

3. Obrvi fiksiram z ARTDECO brow gelom
Naslednjih 24 ur po tretmaju moraš upoštevati naslednja navodila:

- Ohranjamo suho območje obrvi in jih ne umivamo

- Ne uporabljamo ličil za obrvi

- Takoj po tretmaju se čim manj dotikamo območja obrvi

- Prvo noč se je potrebno izogibati spanju z obrazom v blazini

- Izogibanje plavanju in savni

- Izogibanje direktini sončni svetlobi in vročini

- Izogibanje produktom, ki vsebujejo AHA kisline, retinol in vsem drugim vrstam pilingov, za vsaj tri dni


Jaz sem nad laminiranimi obrvmi navdušena. Tudi tvoje neubogljive obrvi, lahko spravimo v red, da bodo izgledale kot tiste iz Instagrama. Aja in da ne pozabim – tretma je primeren tudi za moške. Ni se pa za bati, da ti bodo naredili pretirano gužvo v salonu. #sem100%


»Vse kar moraš vedeti o Brow Bomber-ju, da lahko ta revolucionaren tretma ponudiš svojim strankam« - najdeš pod zavihkom IZOBRAŽEVANJA.

122 views0 comments

Recent Posts

See All